Tel: (0544) - 374647          E-mail: info@harbers.nl   

Woningbouw1     Verbouw Renovatie Onderhoud     Aanbouwen Bergingen Tuinhuizen     Utiliteitsbouw1

Leveren van kwaliteit is ook het bouwen volgens de huidige bouwnormen en bouwbesluit. Het bouwbesluit 2012 geeft verhoogde eisen ten opzichte van het oude bouwbesluit met betrekking tot luchtvolumestroom. Daarnaast is de EPC-norm per 1 januari 2015 op 0,4 gesteld en gaat luchtdicht bouwen een steeds belangrijke rol spelen om deze norm zo laag mogelijk te krijgen.

Luchtdicht bouwen is een veel gehoorde term in de bouwwereld. Het doel van luchtdichtbouwen is om de openingen in de schil van het gebouw zoveel mogelijk te beperken. Door kierdicht te bouwen voorkom je dat lucht, vocht en of warmte ongewenst het gebouw binnenkomt of verlaat. Naast een aanzienlijke energiebesparing is dit goed voor het wooncomfort, voorkomen van vocht en de wering van geluid. Luchtdichtbouwen betekend niet dat er helemaal niet geventileerd wordt, maar wel dat er geen ongewenste ventilatie (tocht) aanwezig mag en kan zijn.

Extra aandacht besteden wij daarom aan de afdichtingen rondom de kozijnen met speciale pasta en/of tape en het gebruiken van luchtdichte schuim bij details die niet vlekkenloos op elkaar kunnen aansluiten. Ook het verwerken van gevelisolatie en de aansluitingen van de dakplaten onderling zijn details die extra aandacht behoeven.

Deze maatregelen, maar ook de extra "kosten", zult u in uw wooncomfort en portomonee snel terug verdienen en levert u op den duur geld op. Op deze manier bieden wij u ook in de toekomst een meerwaarde. Bespreek dit onderwerp daarom ook met uw architect / bouwkundig tekenaar en denk daarbij ook aan uw comfort en portomonee in de toekomst. Uw gemeente mag ook handhaven en boetes opleggen wanneer niet wordt voldaan aan de eis gesteld in de EPC berekening van uw woning.

Op de website Luchtdichtbouwen.nl kunt u nog meer informatie vinden omtrent dit onderwerp.

 

Luchtdichtbouwen 1    Luchtdichtbouwen 2

De zwarte pasta rondom de kozijnen zorgt voor een luchtdichte aansluitingen van het detail. De blauwe schuim is luchtdichte schuim en wordt toegepast bij aansluitingen die niet geheel luchtdicht zijn.

 

OVER HARBERS:

Met ruim 40 jaar bouwervaring zijn wij van alle markten thuis. Met de kracht van onze ervaring weten wij uw bouwplannen tot in perfectie te realiseren.

> Over ons
> Cookies
> Privacy
> Sponsoring

CONTACTGEGEVENS:

> Bouwbedrijf Harbers B.V.
> Einsteinstraat 13
> 7131 PK Lichtenvoorde
Telefoon: 0544-374647
> E-mail: info@harbers.nl

Ga naar boven